Miljø og bæredygtighed

Hvorfor er miljø og bæredygtighed en hjertesag for Leatherworks? Fordi naturen betyder meget for mig som menneske. Når jeg ikke arbejder i Leatherworks eller er sammen med min familie, bruger jeg en stor del af min fritid på at være spejderleder. Som spejder er det en helt central værdi at passe godt på både naturen omkring os og miljøet i sin helhed.

Mennesket


Lokalt
Du kan være helt sikker på, at din vare er lavet under ordentlige arbejdsforhold, her i Danmark.

Når det sker, at jeg har materialer til overs, forærer jeg dem til lokale børnehaver, fritidshjem og foreninger, så børnene kan få glæde af at lave kreative projekter i skind og kernelæder.


Læring
Fra tid til anden underviser jeg i læderhåndværket. Her lægger jeg vægt på betydningen af at skabe noget som ikke blot er holdbart, men også værd at passe på, fremadrettet.


Globalt
De konvoluter, gaveposer og papir jeg bruger er FSC certificeret. Det betyder at Leatherworks er med til at "fremme bæredygtig skovdrift og økonomisk levedygtighed i alverdens skove samt sikre skovarbejdernes sociale rettigheder".

Dyret

Undgår spild
Læder er et helt fantastisk materiale i sig selv, og er samtidigt et overskudsprodukt fra fødevareindustrien. Ved at tænke i at bruge hele koen inkl. læder og pels udnyttes ressourcerne optimalt.

Ressource udnyttelse
Når jeg laver varer i mit værksted, bruger jeg tid på at udnytte læderet bedst muligt. I industrien vil der altid være et relativt stort spild, da hvert stykke læder er unikt i sin form, størrelse og udtryk – og dette er uønsket i en samlebåndsproduktion. For mig som læderhåndværker er det en selvfølge at udnytte de rester, der naturligt opstår, til at lave nye og spændende produkter


Holdbart
Læder holder utroligt længe og kan tåle rigtigt meget. Modsat mange andre materialer bliver det kun smukkere og mere lækkert at røre ved efter lang tids brug.


Arv
Personliggørelsen af de varer, der er i webshoppen, laves med lasergravering. I modsætning til print, der falmer over tid, holder gravering til stort set hvad som helst og kan ikke slides af. Dette er med til at sikre, at din vare kan holde til hverdagsbrug i mange år fremover og, hvis du passer på dem, til de næste generationer. 

Jorden


Naturligt læder
Det læder, jeg bruger i mit værksted, er fremstillet på den miljømæssigt mest skånsomme vis. Kort fortalt kan man garve læder på to måder: Krom- eller naturgarvning. Kromgarvning går lynhurtigt, men belaster grundvandet med skadelige kemikalier. Hovedparten af det læder, der forhandles i industrien, er kromgarvet. Naturgarvning tager længere tid og er derfor væsentligt dyrere, men den skånsomme proces gør samtidigt, at læderet bliver smukkere og mere slidstærkt. Alt læder, jeg bruger i mit værksted, er naturgarvet – hvilket både giver flottere lædervarer og mindsker miljøbelastningen.


Vandbaseret
Den farve vi bruger til at farve og eventuelt lakere læderet med er alle vandbaseret. Disse er nøje udvalgt og er til og med bedre end de gamle slags med opløsningsmidler.


CO2
Både når jeg sender ind- og udenrigs vælger jeg altid CO2-kompenseret transport. Derudover er alle mine produkter i størst muligt omfang optimeret til minimal-transport. Det vil sige at sammenspillet mellem produkt og emballage er gennemtænkt så CO2 forbruget er minimeret yderligt. 


Grøn energi
Al strømmen som driver alt fra vores PC til laser-cutter, kommer fra vedvarende bæredygtig dansk vindenergi.

[finalAsset 6]

Slutteligt er der én ting, man ikke skal undervurdere betydningen af: Læder er så luksuriøst et materiale, at man får lyst til at passe godt på det. Og jo længere tid, man beholder sine ting fremfor at skifte dem ud løbende, jo mindre påvirker man miljøet. Se evt. hvad du selv kan gøre for at passe godt på dine lædervarer.
Leatherworks.dk - til glæde og gavn
Copyright © 2022 Leatherworks.dk
magnifiercrossmenu
0

Din indkøbskurv er tom

0