Om læder og læderpleje

Alle varer på Leatherworks.dk er færdige og klar til brug, når du modtager dem.

Det sidste jeg gør i mit værksted, før jeg pakker din vare ind og sender den til dig, er at forsegle læderets overflade. Dette skridt spares stort set altid væk i industrien. Som læderhåndværker har jeg det godt med at de produkter, jeg har haft i hænderne, er lavet helt færdige efter alle kunstens regler.

Det betyder også, at du i første omgang ikke skal gøre noget ved den vare, du har modtaget – den er klar til brug ligesom den er.

Når det er sagt, er læder et levende materiale, der skal have en lille smule kærlighed for at holde sig smidigt og lækkert gennem årene. Ligesom hud tørrer ud og kan have brug for fugtighedscreme, har læder også brug for at få tilført fugt efterhånden, som det bliver brugt.

Kernelæder kan vedligeholdes og genopfriskes på forskellige måder. Resultatet bliver også lidt forskelligt afhængig af, hvilket plejeprodukt, man vælger. Til Leatherworks-produkter vil jeg altid anbefale en af følgende to muligheder:
• Til almindelig vedligeholdelse af kernelæder: Læderfedt.
o Hvordan: Læderfedtet gnides ind i læderet enten med fingrene eller en tør klud. Læg eventuelt produktet i en lukket plastpose en halv times tid for at lade det trænge godt ind. Tør efterfølgende produktet af og polér med en ren klud. Læderfedtet forlænger læderets levetid, gør det smidigt og blødt og imprægnerer overfladen.
• Til kernelæder, der trænger til nyt liv og måske er revnet og/eller stift: Læderolie samt læderfedt.
o Hvordan: Først påføres læderolien med en tør klud. Olien trænger ind i dybden og tilfører fugt til de udtørrede fibre. Efterfølgende gives læderfedt efter samme procedure som beskrevet ovenfor. Kombinationen af læderolie og læderfedt giver helt nyt liv til kernelæder, der har fået en hård medfart.

Det læder, jeg bruger i mit værksted, er af den bedste kvalitet. Det betyder, at hvis du passer på dit Leatherworks-produkt som beskrevet ovenfor, kan det holde til mange års brug – og vil kun få et smukkere patineret udtryk med tiden. Når ting vedligeholdes og bruges i lang tid fremfor at blive skiftet løbende ud, er det også en stor gevinst for miljøet. Læs evt. mere om, hvad jeg gør for at sikre, at dit produkt er så miljøvenligt og bæredygtigt som muligt [link til ”Miljø og bæredygtighed-siden].
Leatherworks.dk - til glæde og gavn
Copyright © 2022 Leatherworks.dk
magnifiercrossmenu
0

Din indkøbskurv er tom

0